ONLINE EXAMENTRAINING

100% slagingspercentage

huiswerkbegeleiding

Wanneer is examentraining nodig?

Iedereen krijgt ermee te maken in zijn jeugd en studietijd: examens. Hoe belangrijk het is om de examens goed te maken is algemeen bekend. Daarom kan het verstandig zijn om examentraining te krijgen. Merk jij dat jouw kind stress ervaart als de examens dichterbij komen? Heeft je kind moeite om zich gestructureerd voor te bereiden op de examens? Heeft je kind moeite met onderdelen van de examenstof? Dan is je kind niet de enige!

Een groot deel van scholieren en studenten heeft problemen bij het leren of met de spanning die eindexamens met zich meebrengen. Zeker bij vakken waar je kind niet goed in is, daar kan 1 punt het verschil zijn tussen zakken en slagen. Daarom is er de examentraining van Vlakbijles.nl. Onze examentrainingen zijn er voor alle scholieren en studenten in Nederland. Voor elk vak en met elk schoolniveau is er de examentraining van Vlakbijles. Daarbij kan je ook nog kiezen of je graag examentraining wil op jouw locatie naar keuze of online examentraining.

Onze examentraining is veelzijdig. Natuurlijk wordt de examenstof diepgaand doorgenomen en herhaaldelijk geoefend, maar er is meer wat van belang is. Goede examentraining geeft de leerling ook methodes zodat er ook zelfstandig geoefend kan worden. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk om de leerling te motiveren, stimuleren en zelfvertrouwen te geven. Want als dat aanwezig is, gaat het leren voor een eindexamen opeens veel makkelijker. Leren wordt leuker en de cijfers worden hoger.

Van wie krijg je online examentraining?

Onze online examentrainingen worden gegeven door examendocenten die er plezier in hebben om leerlingen beter te maken. Ze zijn erg bedreven in het overbrengen van kennis en vaardigheden naar hun leerlingen. We noemen onze examentrainers intern liever examencoaches.  Want een examentraining is succesvol bij een goede samenwerking tussen coach en leerling. Dan komen de hogere cijfers en het zelfvertrouwen richting de examens.

Onze examentrainers maken in het begin gelijk een op maat gemaakt plan van aanpak en zoeken naar de examenstof waar de leerling het lastig mee heeft.  Samen gaan ze door die lastige stof heen en helpen ze de leerling om het te begrijpen en onthouden.

Examencoach word je bij ons niet zomaar. Wij willen er zeker van zijn dat ze gekwalificeerd zijn en jouw kind adequaat kunnen helpen. Daarom moeten ze bij ons speciale trainingen volgen.

Wij hebben door heel Nederland verspreid meer dan 1500 examencoaches klaarstaan. Dus ook in jouw woonplaats of dorp kunnen we examentraining geven en jouw kind voorbereiden op de examens. Natuurlijk kunnen we op verzoek ook online examentraining geven.

Examentraining met een klik

Het is voor ons belangrijk dat er een klik tussen coach en kind is en ze goed met elkaar op kunnen schieten. De online examentrainingen is dan succesvoller en ook veel leuker. Heeft jouw kind bijzondere omstandigheden, behoeftes of wensen? Laat het ons weten, wij houden daar rekening mee bij het vinden van de juiste eindexamentrainer.

Wat is het verschil tussen examentraining, bijles of huiswerkbegeleiding?

Elke leerling en ondersteuningsbehoefte is anders. Daarom hebben wij verschillende methodes. Zo is onze online examentraining bedoeld voor alle leerlingen die examen moeten doen, op welk niveau dat ook mag zijn. Bij examentraining behandelen we de examenstof en hoe de leerling zich het best op de examens voor kan bereiden.

Bijles aan huis of online is er voor scholieren die problemen hebben met een bepaald vak. Omdat ieder kind op een eigen wijze leert, wordt dit op persoonlijk niveau aangepakt. Huiswerkbegeleiding is een verstandige keuze als je kind niet goed is in plannen en weinig motivatie heeft.

Maar huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining zijn in grote lijnen natuurlijk wel hetzelfde. Het draait om motivatie, zelfvertrouwen en kennis. Dat is waar een coach van ons mee helpt! En vanwege die gelijkenis maken wij geen onderscheid in de tarieven. Al onze diensten hebben dezelfde scherpe prijs.

Wij leveren al onze diensten bij jou op locatie maar kunnen je ook online helpen, als je dat wenst. Met onze beproefde methode van online bijles, online examentraining en online huiswerkbegeleiding is jouw kind ook verzekerd van dezelfde hulp, maar dan via een rechtstreekse videoverbinding.

De beste in online examentraining

Hakim had er in 4 vwo met zijn pet naar gegooid. Liever speelde hij voetbal op het plein om de hoek. De cijfers waren daardoor gewoon niet goed. Met de hakken over de sloot ging hij naar de 5e. In het begin van het 5e jaar liep Hakim er nog steeds de kantjes ervan af. Terwijl hij aan zijn klasgenoten zag dat ze juist steeds harder werkte nu de examens eraan kwamen. Dit zorgde voor stress en het besef dat hij tot actie over moest gaan. Maar hij liep erg achter met werkstuk, examenstof leren, examenstof oefenen en nog een presentatie. En dan zijn achterstand bij wiskunde en natuurkunde… Hij had niemand die hem kon helpen op dat moment.

Onze coach Stan (25), die zelf econometrie studeert en al jaren voor ons werkt, wilde Hakim graag helpen. Samen namen ze door wat er allemaal gedaan moest worden en waar hij een achterstand in had. Stan hielp hem met wiskunde en natuurkunde en de bijbehorende pittige formules. Langzaamaan zag hij Hakim groeien. Hakim’s zelfvertrouwen nam toe, zijn zin om te leren was terug en hij ontdekte dat hij alles onder controle kon krijgen. Het was Stan gelukt om Hakim op het juiste pad te zetten. Had hij eerder de moed al bijna opgegeven, Hakim had nu zelfs zin in de examens. Terecht bleek later. Geen enkel examen vond hij moeilijk en hij scoorde ruime voldoendes.

Examenncoach: Sterre (21)

Dagelijks wordt onze hulp gevraagd voor examentraining. Zij is zo’n examentrainer die we graag aan het werk zetten. Natuurlijk levert het geven van examentraining haar een leuk zakcentje op, maar zij wordt ook echt vrolijk van het geven van hulp aan leerlingen. Met name in exacte vakken is ze altijd goed geweest. Ze geniet van de vakken wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Vakken die de meeste scholieren lastig vinden. Hoe draagt ze haar enthousiasme over?

“Het knelpunt zit meestal niet in het niveau van leerlingen. Ze lopen gewoon vast op de basis en logica die ze uit het oog verloren zijn. Ik leg ze de basis nogmaals uit en vertel ze wanneer ze die toe moeten passen en hoe ze ermee kunnen jongleren. Het is verbijsterend om te zien hoe snel een leerling daarna enthousiast wordt en de leerstof aankan. Genieten!

Ik merk dat ik meestal inhoudelijk niet heel veel werk meer hoef te doen als de basis goed is. Daarom concentreer ik me daarna op motivatie en ezelbruggetjes en advies zodat ze compleet ontspannen in het examenlokaal zitten als het zover is.”

100% Slagingspercentage na onze examentraining

Vlakbijles heeft een slagingspercentage van 100%. Ja, echt. 100%, dat lees je goed. Dat komt omdat we ons niet alleen concentreren op cijfers. We willen dat leerlingen hun lesstof ook echt begrijpen en daardoor toepassen. We willen dat onze leerlingen zelfvertrouwen krijgen omdat ze hun studie beter plannen en daardoor elke toets of examen met vertrouwen tegemoetzien. Al 10 jaar werken wij zo met veel succes!

Is het tijd
dat het beter gaat op school?