Maatschappijleer bijles en huiswerkbegeleiding

Overal in Nederland

Gratis wisselen van bijlescoach

Geen wachtlijst

huiswerkbegeleiding

Bijles maatschappijleer

Bij maatschappijleer denkt men vaak al snel aan politiek en cultuur. Politiek en cultuur zijn dan ook belangrijke onderdelen van dit vak. Maatschappijleer is echter veel meer dan politiek en cultuur. Vaak is het voor leerlingen de eerste keer dat ze wat moeten leren over deze onderwerpen op school.

Wat is maatschappijleer?

Maatschappijleer is een erg interessant vak, de voornaamste reden hiervoor is het feit dat men met de onderwerpen van maatschappijleer dagelijks te maken heeft. Leerlingen komen vaak pas in de bovenbouw in aanraking met het vak maatschappijleer. Bij maatschappijleer gaat het om de leer van de samenleving. Maatschappijleer gaat vooral in op de samenleving van ons land. Het vak maatschappijleer behandelt veel onderwerpen die in het dagelijks leven veel voorkomen. Maatschappijleer is een verplicht vak in de vierde klas van ieder schoolniveau en zal afgesloten moeten worden met een schoolexamencijfer. Het doel van het vak maatschappijleer is het verkrijgen van kennis van de politiek en samenlevingen.

Bel: 088-1155630 of stuur ons een
WhatsApp

Maatschappijleer bijles

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inhoud maatschappijleer

Bij het vak maatschappijleer worden veel onderwerpen behandelt. Voorbeelden van onderwerpen zijn: Cultuur en socialisatie, sociale verschillen, macht en zeggenschap, beeldvorming en stereotypering, pluriforme samenleving, parlementaire democratie, rechtsstaat, verzorgingsstaat. Veel leerlingen hebben voordat ze maatschappijleer krijgen weinig tot geen kennis over deze onderwerpen, hoewel ze in het dagelijks leven hierdoor constant beïnvloed. Omdat de onderwerpen voor de meeste leerlingen nieuw zijn kan het voorkomen dat leerlingen moeite hebben met het vak maatschappijleer.

Moeite met maatschappijleer?

Het kan voor komen dat leerlingen het vak maatschappijleer lastig vinden, dit is niet gek aangezien het vak maatschappijleer zeer gecompliceerd kan zijn. Politiek kan soms zelfs onduidelijk zijn voor de mensen die in de politiek zelf zitten. Verder zullen leerlingen moeite kunnen hebben met de grote hoeveelheid nieuwe begrippen. Graag ondersteunen wij de leerlingen die moeite hebben met maatschappijleer.

Bijles maatschappijleer

Wanneer een leerling bijles nodig heeft in het vak maatschappijleer dan kan de leerling gerust terecht bij vlakbijles. Wanneer u contact met ons opneemt zullen wij snel een bijlesdocent uit uw regio selecteren. De bijlesdocent is door vlakbijles uitgebreid onderzocht op zijn didactische en pedagogische vaardigheden, zodat u gerust kan zijn op de kwaliteit van de bijles. De eerste afspraak zal thuis zijn zodat de bijlesdocent goed kennis kan maken met het kind. De vervolgafspraken zullen tussen de bijlesdocent en de leerling gemaakt worden.

Geen opzegtermijn

Vrije keuze van het aantal uren

Geen reiskosten of jaarlijkse kosten

Bijlessen zijn vrijgesteld van BTW

Bijles

Vanaf € 24,- per uur *
 • 24+ uur / maand: € 24 /uur
 • 16-24 uur / maand: € 26 /uur
 • 8-16 uur / maand: € 28 /uur
 • 4-8 uur / maand: € 32 /uur
 • 0-4 uur / maand: € 34 /uur

Strippenkaart GROOT

€ 28,- per uur *
 • 24 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 144,- korting
 • € 672,- pakketprijs
 • 28% korting

Strippenkaart KLEIN

€ 30,- per uur *
 • 12 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 48,- korting
 • € 360,- pakketprijs
 • 12% korting

* Eenmalig € 35,- administratiekosten

bijles-maatschappijleer

Kies voor bijles maatschappijleer bij Vlakbijles!

Door de jaren heen hebben wij een uitgebreid netwerk van bijlesdocenten ontwikkeld. De bijlesdocenten hebben veel ervaring in het vak maatschappijleer. Ons doel is om uw kind beter te maken in maatschappijleer. Ervaring leert dat wanneer uw kind hogere cijfers behaalt voor zijn of haar mindere vakken dat dit een boost geeft in zelfvertrouwen en motivatie.

Naast bijles helpen de docenten ook met plannen en het aanleren van handige leermethodes.

 • Eén-op-één begeleiding met een vaste docent
 • Motiveren en disciplineren
 • Duidelijke uitleg en op tempo van jouw zoon of dochter
 • Hogere cijfers!

Voor vragen of meer informatie neem gerust contact met ons op.

Review van: Mevrouw Schelvis
Ontvangen op: 15.07.2024

Op de basisschool van mijn kinderen wordt helaas maar weinig aandacht besteed aan het geven van bijles. Daarom eens contact gezocht met bijlesdocenten via deze website. Dat is mij en ook mijn zoon goed bevallen. Hij krijgt nu extra begeleiding...

N.a.v een aanvraag uit Sint-Annaparochie

Review van: De heer Hanegraaff
Ontvangen op: 13.07.2024

Onze dochter had altijd heel veel moeite met rekenen. Ze kon de sommen maar niet begrijpen. De docent die we via deze site gevonden hebben weet alles echter zo helder uit te leggen dat ze rekenen nu zelfs al leuk begint te vinden. Een aanrader!

N.a.v een aanvraag uit Schiedam

Review van: Mevrouw Nedermeijer
Ontvangen op: 12.07.2024

Mijn dochter had al een tijdje moeite om mee te komen op school. Eigenlijk had ze gewoon net wat meer aandacht nodig dan de rest. Die kreeg ze gelukkig van een bijlesdocent van Vlakbijles. Inmiddels is ze al een stuk verbeterd en gaat het weer...

N.a.v een aanvraag uit Doesburg

Wij krijgen dagelijks meerdere aanmeldingen van mensen die bijlesdocent willen worden. Wij selecteren de beste mensen en die geven we daarna pittige trainingen. Al onze bijlesdocenten moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alleen op die manier bereiken we het beste resultaat met de leerlingen. En ondanks onze hoge eisen weten wij de tarieven ook nog scherp te houden.

Wij verzorgen bijles aan huis én online. Het hangt van jouw voorkeur af hoe we bijles geven. Onze bijlesleraren willen op locatie komen voor bijles, maar online kunnen ze ook goed uit de voeten. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit. Beide methodes werken evengoed blijkt uit onderzoek. Het hangt ook van het type kind af wat het beste werkt.

Ons tarief hangt af van de wensen. Wij hebben meerdere pakketten en er is daardoor altijd wel een voordelig en geschikt pakket voor ieder kind. De prijs wordt ook beïnvloed door hoe de bijles gegeven wordt. Online bijles is voordeliger dan bijles op locatie. De meeste ouders en verzorgers kiezen voor onze strippenkaart. Lees er hier meer over.

Wij hebben een flink gevarieerd aanbod van streng geselecteerde en getrainde bijlescoaches. Daarom kan elke leerling bij ons terecht, ongeacht vak of opleidingsniveau. Van basisschool tot Universiteit. Onze bijlesdocenten staan klaar! Wij merken wel dat bijles voor basisschoolleerlingen en middelbare schoolleerlingen het meest voorkomt.

bijles