Latijns bijles en huiswerkbegeleiding

Overal in Nederland

Gratis wisselen van bijlescoach

Geen wachtlijst

huiswerkbegeleiding

Heb jij moeite met Latijns?

Hoewel vrijwel niemand Latijns spreekt in het dagelijks leven, is het een belangrijke taal. Veel woorden in de Nederlandse taal stammen af van woorden uit de Latijnse taal. Hoewel het bij de Nederlandse taal blijft bij woorden, zijn de Franse, Spaanse en Portugese taal direct afgeleide talen van het Latijns. Ook binnen de katholieke kerk is Latijns de officiële taal.

Waarom is Latijns zo belangrijk?

Op de middelbare school zal je Grieks en/of Latijns krijgen wanneer je op het gymnasium zit. De Latijnse taal en cultuur zijn nog steeds erg belangrijk. Zo komen bijvoorbeeld veel hedendaagse gezegden oorspronkelijk uit het Latijns, en is Latijns de basis van de Romaanse talen. Het leren van andere, oorspronkelijk Romaanse talen, zal een stuk makkelijker zijn wanneer je Latijns hebt geleerd.

Ook in de wetenschappelijke en medische wereld is Latijns een belangrijke taal, zo hebben alle dieren en planten een Latijnse naam. Wanneer je rechten gaat studeren is het ook handig om Latijns te kunnen want ook in die vakterminologie zitten veel Latijnse uitdrukkingen of woorden die afgeleid zijn van het Latijns. Denk maar aan Pro Deo of Pro Justitia, etc.

Bel: 088-1155630 of stuur ons een
WhatsApp

Bijles Latijn 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Latijnse cultuur

Het vak Latijns bestaat niet alleen uit het leren van de taal. Een groot deel van het vak leer je over de cultuur. In de teksten die je op school krijgt gaat het veel over cultuur, geschiedenis, filosofie, recht, literatuur en politiek. Dit is belangrijk om te leren, omdat in deze tijd de basis is gelegd voor onze hedendaagse manier van denken, wetenschap en rechtssystemen.

Heb jij moeite met Latijns?

Wij snappen heel goed dat je je moeite hebt met Latijns. Veel scholieren zullen nog nooit in aanraking zijn geweest met de Latijnse taal voordat zij op de middelbare school kwamen. Het leren van een compleet nieuwe taal kan veel stress opleveren bij scholieren. Dit kan komen doordat het te druk in de klas is, je te weinig persoonlijke hulp krijgt van je docent of te weinig tijd krijgt om je vragen te stellen. Wanneer je merkt dat je achter loopt is het belangrijk om zo snel mogelijk je achterstanden weg te werken. Bijles kan in veel gevallen helpen. Onze bijlesdocenten komen bij jou thuis en werken op jouw tempo. Samen wordt gekeken naar waar je knelpunten liggen. Wanneer die zijn vastgesteld zul je door middel van nieuwe leermethodes en persoonlijke begeleiding weer snel terug op niveau zijn.

Geen opzegtermijn

Vrije keuze van het aantal uren

Geen reiskosten of jaarlijkse kosten

Bijlessen zijn vrijgesteld van BTW

Bijles

Vanaf € 24,- per uur *
 • 24+ uur / maand: € 24 /uur
 • 16-24 uur / maand: € 26 /uur
 • 8-16 uur / maand: € 28 /uur
 • 4-8 uur / maand: € 32 /uur
 • 0-4 uur / maand: € 34 /uur

Strippenkaart GROOT

€ 28,- per uur *
 • 24 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 144,- korting
 • € 672,- pakketprijs
 • 28% korting

Strippenkaart KLEIN

€ 30,- per uur *
 • 12 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 48,- korting
 • € 360,- pakketprijs
 • 12% korting

* Eenmalig € 35,- administratiekosten

bijles-geschiedenis

Kies voor bijles Latijns bij Vlakbijles!

Door de jaren heen hebben wij een uitgebreid netwerk van bijlesdocenten ontwikkeld. Deze bijlesdocenten hebben veel ervaring in het vak Latijns en vooral het bijles geven in dit vak. Ons doel is om jouw kind beter te maken in Latijns. Ervaring leert dat wanneer jouw kind hogere cijfers behaalt voor zijn of haar mindere vakken dat dit een boost geeft in zelfvertrouwen en motivatie.

Naast bijles helpen de docenten ook met plannen en het aanleren van handige leermethodes.

 • Eén-op-één begeleiding met een vaste docent
 • Motiveren en disciplineren
 • Duidelijke uitleg en op tempo van jouw zoon of dochter
 • Hogere cijfers!                                   

Ben je benieuwd naar onze bijlesdocenten? Vraag dan een bijles aan, of neem contact op via ons contactformulier.

Review van: Mevrouw Doorhof
Ontvangen op: 17.06.2024

Onze dochter is een bijzonder kind en heeft soms net een wat andere behandeling nodig dan andere kinderen. De bijlesdocent van Vlakbijles voelt dit gelukkig heel goed aan en gaat professioneel en geduldig met haar om. We merken meteen dat het...

N.a.v een aanvraag uit Bergen

Review van: De heer Krabbe
Ontvangen op: 15.06.2024

Mijn dochter had al een tijdje moeite om mee te komen op school. Eigenlijk had ze gewoon net wat meer aandacht nodig dan de rest. Die kreeg ze gelukkig van een bijlesdocent van Vlakbijles. Inmiddels is ze al een stuk verbeterd en gaat het weer...

N.a.v een aanvraag uit Maarssen

Review van: Mevrouw Schatteleijn
Ontvangen op: 14.06.2024

Mijn zoon is best een lastige puber. Respect dus voor de manier waarop de bijlesdocent met hem om gaat. Ze hebben het altijd heel gezellig samen en de cijfers van mijn zoon gaan met sprongen vooruit. Hij is het geld meer dan waard.

N.a.v een aanvraag uit Didam

Wij krijgen dagelijks meerdere aanmeldingen van mensen die bijlesdocent willen worden. Wij selecteren de beste mensen en die geven we daarna pittige trainingen. Al onze bijlesdocenten moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alleen op die manier bereiken we het beste resultaat met de leerlingen. En ondanks onze hoge eisen weten wij de tarieven ook nog scherp te houden.

Wij verzorgen bijles aan huis én online. Het hangt van jouw voorkeur af hoe we bijles geven. Onze bijlesleraren willen op locatie komen voor bijles, maar online kunnen ze ook goed uit de voeten. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit. Beide methodes werken evengoed blijkt uit onderzoek. Het hangt ook van het type kind af wat het beste werkt.

Ons tarief hangt af van de wensen. Wij hebben meerdere pakketten en er is daardoor altijd wel een voordelig en geschikt pakket voor ieder kind. De prijs wordt ook beïnvloed door hoe de bijles gegeven wordt. Online bijles is voordeliger dan bijles op locatie. De meeste ouders en verzorgers kiezen voor onze strippenkaart. Lees er hier meer over.

Wij hebben een flink gevarieerd aanbod van streng geselecteerde en getrainde bijlescoaches. Daarom kan elke leerling bij ons terecht, ongeacht vak of opleidingsniveau. Van basisschool tot Universiteit. Onze bijlesdocenten staan klaar! Wij merken wel dat bijles voor basisschoolleerlingen en middelbare schoolleerlingen het meest voorkomt.

bijles