Grieks bijles en huiswerkbegeleiding

Overal in Nederland

Gratis wisselen van bijlescoach

Geen wachtlijst

huiswerkbegeleiding

Heb jij moeite met Grieks?

Hoewel weinig mensen in Nederland Grieks spreken in het dagelijks leven, is het een belangrijke taal. De reden hiervoor is omdat ontzettend veel woorden uit de Nederlandse taal afgeleid zijn uit het Grieks.

Zo is het woord democratie een samenvoeging van de 2 Griekse woorden ‘dèmos’ (volk) en ‘kratein’ (heersen). Het woord school is afkomstig van het Griekse ‘skolè’, de vertaling van dit woord is ‘ontspanning’. Het woord euthanasie komt van ‘eu’ en ‘Thanatos’, samen betekent dit ‘Een zachte dood hebbend’. Zo zijn er nog heel veel woorden uit de Nederlandse taal die afgeleid zijn van de Griekse taal.

Grieks op de middelbare school

Op de middelbare school zul je Grieks en/of Latijns krijgen wanneer je op het gymnasium zit. Je leert hier het oud-Grieks, dit is nog ingewikkelder dan de Griekse taal zoals we die nu kennen. Op sommige scholen is het ook een keuzevak voor havisten. Tijdens de lessen Grieks wordt niet alleen aandacht geschonken aan de taal, maar er is ook aandacht voor de cultuur. De oud-Griekse cultuur is erg belangrijk geweest en de ontwikkelingen die toen zijn gemaakt hebben nog steeds invloed op ons dagelijks leven, zo is de democratie die we vandaag de dag kennen in Nederland ooit ontstaan in Athene. Tot slot komen veel belangrijke filosofen en (natuur)wetenschappers uit de Griekse oudheid. Denk hierbij aan Plato, Socrates en Aristoteles. Plato stelde dat de natuur alleen onderzocht kan worden door rationeel denken, eventueel in combinatie met wiskunde.

Bel: 088-1155630 of stuur ons een
WhatsApp

Bijles Grieks

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vervolgstudies

Grieks is voor geen enkele vervolgstudie verplicht. Wel zijn er een aantal studies waarbij de beheersing van het oud-Grieks erg handig kan zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn de opleidingen Geneeskunde, Filosofie, Natuurkunde en Rechten. Tijdens deze studies zul je de oud-Griekse taal regelmatig tegenkomen. Het is dan handig dat je niet alles hoeft op te zoeken maar in veel gevallen al een idee hebt wat het woord ongeveer betekent.

Wij helpen je graag

Veel scholieren vinden Grieks een lastige taal, dit is begrijpelijk omdat vrijwel niemand hier ooit in aanraking mee is gekomen vóór school. Onze bijlesdocenten komen naar jou toe. Samen met jou zullen ze opzoek gaan naar je knelpunten. Onze docenten leren je nieuwe leermethodes en kennen veel trucjes om uiteindelijk je cijfers voor Grieks op te krikken.

Geen opzegtermijn

Vrije keuze van het aantal uren

Geen reiskosten of jaarlijkse kosten

Bijlessen zijn vrijgesteld van BTW

Bijles

Vanaf € 24,- per uur *
 • 24+ uur / maand: € 24 /uur
 • 16-24 uur / maand: € 26 /uur
 • 8-16 uur / maand: € 28 /uur
 • 4-8 uur / maand: € 32 /uur
 • 0-4 uur / maand: € 34 /uur

Strippenkaart GROOT

€ 28,- per uur *
 • 24 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 144,- korting
 • € 672,- pakketprijs
 • 28% korting

Strippenkaart KLEIN

€ 30,- per uur *
 • 12 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 48,- korting
 • € 360,- pakketprijs
 • 12% korting

* Eenmalig € 35,- administratiekosten

bijles-geschiedenis

Kies voor bijles Grieks bij Vlakbijles!

Door de jaren heen hebben wij een uitgebreid netwerk van bijlesdocenten ontwikkeld. Deze bijlesdocenten hebben veel ervaring in het vak Grieks en vooral het bijles geven in dit vak. Ons doel is om jouw kind beter te maken in Grieks. Ervaring leert dat wanneer jouw kind hogere cijfers behaalt voor zijn of haar mindere vakken dat dit een boost geeft in zelfvertrouwen en motivatie.

Naast bijles helpen de docenten ook met plannen en het aanleren van handige leermethodes.

 • Eén-op-één begeleiding met een vaste docent
 • Motiveren en disciplineren
 • Duidelijke uitleg en op tempo van jouw zoon of dochter
 • Hogere cijfers!

Ben je benieuwd naar onze bijlesdocenten?

Review van: Mevrouw Kok
Ontvangen op: 17.06.2024

Op de basisschool van mijn kinderen wordt helaas maar weinig aandacht besteed aan het geven van bijles. Daarom eens contact gezocht met bijlesdocenten via deze website. Dat is mij en ook mijn zoon goed bevallen. Hij krijgt nu extra begeleiding...

N.a.v een aanvraag uit Heerde

Review van: De heer Keijser
Ontvangen op: 15.06.2024

Onze dochter is een bijzonder kind en heeft soms net een wat andere behandeling nodig dan andere kinderen. De bijlesdocent van Vlakbijles voelt dit gelukkig heel goed aan en gaat professioneel en geduldig met haar om. We merken meteen dat het...

N.a.v een aanvraag uit Lochem

Review van: Mevrouw Verboom
Ontvangen op: 14.06.2024

Mijn dochter had al een tijdje moeite om mee te komen op school. Eigenlijk had ze gewoon net wat meer aandacht nodig dan de rest. Die kreeg ze gelukkig van een bijlesdocent van Vlakbijles. Inmiddels is ze al een stuk verbeterd en gaat het weer...

N.a.v een aanvraag uit Huissen

Wij krijgen dagelijks meerdere aanmeldingen van mensen die bijlesdocent willen worden. Wij selecteren de beste mensen en die geven we daarna pittige trainingen. Al onze bijlesdocenten moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alleen op die manier bereiken we het beste resultaat met de leerlingen. En ondanks onze hoge eisen weten wij de tarieven ook nog scherp te houden.

Wij verzorgen bijles aan huis én online. Het hangt van jouw voorkeur af hoe we bijles geven. Onze bijlesleraren willen op locatie komen voor bijles, maar online kunnen ze ook goed uit de voeten. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit. Beide methodes werken evengoed blijkt uit onderzoek. Het hangt ook van het type kind af wat het beste werkt.

Ons tarief hangt af van de wensen. Wij hebben meerdere pakketten en er is daardoor altijd wel een voordelig en geschikt pakket voor ieder kind. De prijs wordt ook beïnvloed door hoe de bijles gegeven wordt. Online bijles is voordeliger dan bijles op locatie. De meeste ouders en verzorgers kiezen voor onze strippenkaart. Lees er hier meer over.

Wij hebben een flink gevarieerd aanbod van streng geselecteerde en getrainde bijlescoaches. Daarom kan elke leerling bij ons terecht, ongeacht vak of opleidingsniveau. Van basisschool tot Universiteit. Onze bijlesdocenten staan klaar! Wij merken wel dat bijles voor basisschoolleerlingen en middelbare schoolleerlingen het meest voorkomt.

bijles