Skip to content
Wij zijn open, bel: 088-1155630 of gebruik het contact formulier
Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp

BIJLES GEVEN

huiswerkbegeleiding

Bijles geven

Vind je het leuk om met mensen te werken? Waren jouw rapporten goed? Kan je goed uitleggen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Onze zoektocht naar enthousiaste en gemotiveerde bijlesleraren houdt nooit op. Bijles geven is een leuke (bij)baan en staat goed op je CV.

Als huiswerkbegeleider of bijlesleraar help je kinderen om beter te presteren op school. Je werkt altijd bij de kinderen thuis in hun vertrouwde omgeving. Naast de prestaties die zorgen voor een blij kind en tevreden ouders krijg je een leuke vergoeding en bruikbare ervaring voor de toekomst.

Dit zijn de voordelen van werken bij ons.

  • Werkervaring voor je CV
  • 11 euro per uur
  • Flexibele planningen
  • Prima arbeidsvoorwaarden


Alle vakken en alle steden

Wij geven bijles door heel het land en in alle vakken van de middelbare school. Wat je beste vak ook is en waar je ook woont, het maakt niet uit. Iedere gemotiveerde bijlesleraar is welkom. Neem contact met ons op en ga aan de slag!

Welke kwaliteiten heb je nodig om bijles te geven. Lees het hier.

Bijles geven

Bijles is iets dat de laatste jaren aan een sterke opmars bezig is. Het bestaat natuurlijk wel al veel langer, maar het blijkt dat steeds meer kinderen behoefte hebben aan extra aandacht, extra uitleg en extra lessen om de stof goed te kunnen behandelen en tot zich te kunnen.

Grote klassen

Eén van de voornaamste redenen waarom kinderen de extra bijlessen nodig hebben, zijn de grote klassen van tegenwoordig. Op zowel de basis- als de middelbare school worden de klassen steeds groter. Klassen van minimaal 30 leerlingen zijn eerder regel dan uitzondering. Je zult het zelf ook wel herkennen vanuit jouw schoolperiode: bepaalde kinderen/leerlingen staan meer op de voorgrond dan anderen. De kinderen die op de voorgrond staan, krijgen over het algemeen hun aandacht wel. Het zijn vooral de kinderen die wat stiller en rustiger zijn, die het lastig vinden om er tussen te komen bij de leerkracht. En de leerkracht heeft ook maar een beperkte tijd en kan de tijd niet altijd even goed verdelen. De rustigere kinderen kunnen hier dan al snel de dupe van worden. De 1-op-1 begeleiding via bijles zorgt ervoor dat zijn vragen durven stellen en zicht niet geremd voelen. Jij, als bijljesdocent, moet er voor zorgen dat er een vertrouwende omgeving ontstaat. De bijlessen worden thuis gegeven, dus dat is al erg prettig voor veel leerlingen. Door goed te luisteren en je in te leven in de leerling, zul je de beste bijlessen kunnen geven. De leerling wint daarbij niet alleen aan kennis, maar ook het zelfvertrouwen zal een enorme boost krijgen. Niet alleen het vak waar jij in les geeft zal hiervan profiteren, maar ook zeker de andere vakken op school. En in veel gevallen zal dit ook nog een uitwerking hebben buiten school om.

Bijles aan huis

Leerlingen die bijles volgen, volgen dat niet voor niets. Er zijn vakken, onderdelen van vakken of andere aspecten waar zij moeite mee hebben. In veel gevallen is het al een hele stap om over te gaan tot een bijles. Het is dan erg prettig om de bijles in ieder geval in een vertrouwde omgeving te krijgen. En wat is er nu vertrouwder en veiliger dan thuis? Jij zult dus de bijlessen bij de leerlingen thuis geven. Gemiddeld genomen zul je zo’n 8-9 uur per week kwijt zijn aan het geven van de bijlessen. Wij proberen de leerlingen zo te koppelen dat jij een minimale afstand hoeft af te leggen. Na het eerste contact met de leerling (en zijn/haar ouder) ben je helemaal vrij om de vervolgafspraken zelf te maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de leerling het prettig vind om af en toe ook op school te blijven. Is dit voor jou ook geen probleem, dan kun je ook prima een les inplannen op een andere locatie dan thuis bij de leerling. Je krijgt wat dat betreft dus veel vrijheid om je eigen planning op te maken. Ideaal als je zelf nog studeert of als je nog andere hobby’s hebt, je kunt het zo plannen dat dit daar niet onder hoeft te lijden. Het kan ook zo zijn dat de lessen tussen broertjes en zusjes gecombineerd worden. Uiteraard proberen wij dat ook zo efficiënt mogelijk te verdelen. Het meest ideale is natuurlijk dat je beide op hetzelfde moment bijles kunt geven, maar in sommige gevallen is het helaas niet anders mogelijk dan de lessen los te koppelen van elkaar.

Leerlingen

En wat voor leerlingen krijg je nu eigenlijk? Je kunt de meest uiteenlopende leerlingen gekoppeld krijgen. De bijlessen worden gegeven op vrijwel alle niveaus. Al zal de focus voornamelijk liggen op de leerlingen van de middelbare school, dus de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Daarnaast kunnen ook basisschoolleerlingen en MBO- en HBO-studenten aankloppen. Leerling kunnen bijles volgen in één specifiek vak, maar ook voor bijvoorbeeld algemene huiswerkbegeleiding of examentraining. Uiteraard gaan wij bij een aanmelding van een leerling altijd op zoek naar een zo goed mogelijke match. Als jij bijvoorbeeld gespecialiseerd bent in Nederlands, zul je niet zomaar Wiskunde bijles hoeven te geven. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat jouw specialisme raakvlakken heeft met andere vakken en je daar dus wel voor ingepland kunt worden. Is jouw vak Economie, dan kun jij normaal gesproken ook prima M&O geven, mochten wij daar niet direct iemand voor kunnen vinden.
Vakken die veel voorbij komen zijn Engels, Wiskunde en Economie. Maar ook de huiswerkbegeleiding in het algemeen wordt regelmatig aangevraagd. Tijdens die bijles zal de focus niet op één vak liggen, maar meer op het plannen van de opdrachten. Het is natuurlijk wel fijn als je het één en ander toch wel kunt uitleggen, maar de diepere materie hoef je dan niet kennen.
De duur van bijlessen verschilt heel erg. Sommige leerlingen hebben enkel baat bij een paar extra lessen voor een tentamen of examen, terwijl anderen het juist prettig vinden om gedurende het hele schooljaar extra ondersteuning te krijgen. Zoals eerder ook al aangegeven, is de planning die je in die periode opmaakt, geheel aan jou en de leerling en zijn/haar ouders.

Extra aandacht

Naast de studenten die puur komen om extra uitleg over een bepaald vak te krijgen, zien we ook veel leerlingen waarbij het in een ‘normale’ klas lastig is om het niveau bij te benen op alle punten. Denk hierbij aan leerlingen met faalangst of bijvoorbeeld ADHD. Dit zijn kinderen die gebaat zijn bij een rustige en veilige omgeving waar zij rustig aan het werk kunnen. Jij zit erbij om vragen te beantwoorden en te helpen waar nodig. Kinderen met faalangst kun je helpen door een met een heel positieve insteek te werken en te benadrukken wat er wel allemaal goed gaat, in plaats van de focus te leggen op de mindere punten. Bij kinderen met ADHD is het juist weer erg belangrijk om gestructureerd aan de slag te gaan. Daar lopen ze in veel gevallen op school juist tegenaan. Belangrijk dat jij dus, samen met de leerling, zorgt voor een goede planning en dat duidelijk is wat er gedaan moet worden.
Dit alles klinkt ontzettend serieus en statisch. Dat is het natuurlijk ook, alleen is het minstens zo belangrijk dat de leerling het naar zijn of haar zin heeft. Een grapje of verhaal om het ijs te breken is daarin prima, veel kinderen hebben daar juist behoefte aan. Maar de focus moet uiteraard op het geven van de bijles liggen, daar betalen de ouders/verzorgers uiteindelijk voor.

Verdiensten

Het geven van bijles doe je natuurlijk niet voor niets. Je zult €11,- per uur gaan verdienen. Met een gemiddeld aantal uur van 8 tot 9 is dit toch een kleine €100,- per week dat je bij kunt bijverdienen. Naast de financiële verdiensten is het natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk en dankbaar werk om een leerling te helpen. Volgens veel van jouw voorgangers die bijles gegeven hebben of het nog steeds geven, is er geen beter gevoel dan dat wanneer de leerling dolgelukkig terugkomt met een hoger cijfer na de bijlessen.
Naast dat het voor je eigen ontwikkeling ontzettend goed is, staat het ook nog eens goed op je CV. Door het geven van bijles geef je aan dat je sociaal bent, je kunt goed andere helpen, je bent bereid om anderen te helpen. Allemaal punten die zwaar kunnen meewegen in je toekomstige baan.
Het aantal uur dat je ingezet kunt worden, hangt heel erg af van de regio waar jij woont. Woon je in een buitengebied waar weinig potentiële leerlingen wonen, dan zul je normaal gesproken minder leerling krijgen, dan wanneer je midden in de stad woont. Je kunt er dan bijvoorbeeld wel voor kiezen om iets verder te reizen, zodat jouw gebied uitgebreid wordt. De planning kun je vervolgens helemaal zelf indelen, je krijg daarin erg veel vrijheid. Sport je altijd op dinsdagavond? Dan zorg je zelf, in overleg met de leerling, dat je geen bijles geeft op de dinsdag. Zo heb je de regie over je eigen planning in handen en hoeven jouw studie en jouw hobby’s hier niet onder te lijden.

Ik meld me aan en dan?

Op het moment dat je aanmelding binnen is gekomen, wordt je profiel direct goed bekeken. Heb jij, op papier, de vaardigheden om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het geven van bijles? Als dat allemaal in orde is, zul je uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek. Minstens zo belangrijk als het de kennis en vaardigheden, is je omgang met mensen en kinderen. Bij het persoonlijke gesprek zijn vooral je pedagogische vaardigheden belangrijk. Is er na dit gesprek een klik van beide kanten, dan ben je in principe bijna klaar om aan de slag te gaan. Voordat je ook daadwerkelijk aan de slag kunt, zul je intern een training volgen. Tijdens de training zullen wij jou op een zo goed mogelijke manier voorbereiden op het geven van de bijles. Heb je deze training helemaal afgerond, dan kunnen wij voor je op zoek naar je eerste match!

Om je aan te melden kun je eenvoudig het contactformulier invullen. Wij zorgen dat je gegevens bij de juiste persoon terecht komen om alles in gang te zetten. Je zult dan zo snel mogelijk van ons horen.

Bijles en huiswerkbegeleiding door heel Nederland

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Daar waar de ene leerling door de lesstof lijkt te vliegen, kan de ander juist wel een duwtje in de goede richting gebruiken; een docent die de leerstof op een andere manier uitlegt, de gemiste lesstof met de leerling inhaalt of extra oefeningen aanbiedt. Door de bezuinigingen in het onderwijs is het helaas niet meer vanzelfsprekend dat een leerling deze extra ondersteuning of remedial teaching op school krijgt. Heeft jouw kind behoefte aan een docent die met zorg en aandacht bijles of huiswerkbegeleiding geeft? Via ons landelijk netwerk vind je in elke regio gedreven docenten, voor bijles of huiswerkbegeleiding op alle vakgebieden uit zowel het basis- als het voortgezet onderwijs, zodat jouw kind de ondersteuning krijgt die het verdient.

Nederland-grijs
bijles

Het beste voor je kind

Bijles geven is méér dan alleen het kunnen aanbieden van leerstof. Daarom selecteren wij onze docenten voor bijles en huiswerkbegeleiding niet alleen op kennis van hun vakgebied, maar ook op hun pedagogische vaardigheden. Leerlingen die bijles nodig hebben, hebben baat bij een gedreven en geduldige docent, die de leerstof op verschillende manieren kan uitleggen. Ook overleggen onze docenten van tevoren graag met de ouders/verzorgers of er specifieke zaken zijn waar ze rekening mee moeten houden tijdens het geven van de bijles of de huiswerkbegeleiding. Kies je voor bijles door een van onze docenten, dan kies je het beste voor je kind.

Is het tijd
dat het beter gaat op school?

Review van: Mevrouw Bosch
Ontvangen op: 16.10.2019

Onze dochter is een bijzonder kind en heeft soms net een wat andere behandeling nodig dan andere kinderen. De bijlesdocent van Vlakbijles voelt dit gelukkig heel goed aan en gaat professioneel en geduldig met haar om. We merken meteen dat het...

N.a.v een aanvraag op Venray

Review van: De heer Verheuvel
Ontvangen op: 14.10.2019

Mijn dochter had al een tijdje moeite om mee te komen op school. Eigenlijk had ze gewoon net wat meer aandacht nodig dan de rest. Die kreeg ze gelukkig van een bijlesdocent van Vlakbijles. Inmiddels is ze al een stuk verbeterd en gaat het weer...

N.a.v een aanvraag op Veenendaal

Review van: Mevrouw Kok
Ontvangen op: 14.10.2019

Heel fijn dat jullie service zo vrijblijvend is. Tijdens de eerste les bleek al gauw dat mijn zoon en de bijlesdocent niet echt een klik hadden. Dankzij de tevredenheidsgarantie konden we kosteloos op zoek naar een andere docent. Hulde daarvoor.

N.a.v een aanvraag op Bergschenhoek