Geschiedenis bijles en huiswerkbegeleiding

Overal in Nederland

Gratis wisselen van bijlescoach

Geen wachtlijst

huiswerkbegeleiding

Heb jij moeite met Geschiedenis?

Op de middelbare school is Geschiedenis één van de meest uitgebreide vakken die je krijgt. Voor sommige leerlingen is het stampen van gebeurtenissen en informatie erg makkelijk. Voor anderen is het lastiger en vooral frustrerend. Om het wat makkelijker voor je te maken is het vak opgedeeld in perioden. Of je het een leuk vak vindt of niet, geschiedenis is belangrijk voor je ontwikkeling en algemene kennis. Veel bestuurssystemen, grondwetten, culturen of handelsovereenkomsten uit het heden zijn zoals ze zijn door gebeurtenissen uit het verleden. Het is dus van algemeen belang dat je hier kennis over opdoet om ze beter te begrijpen.

Geschiedenis op de middelbare school

Vrijwel alle scholen in Nederland hanteren dezelfde lesmethode. De tijdvakken worden door de jaren heen één voor één behandeld. De uitgangpunten van het vak geschiedenis zijn de kenmerkende aspecten. Deze zijn erg belangrijk voor je eindexamen. De kenmerkende aspecten zijn in principe de belangrijkste en meest invloedrijke gebeurtenissen uit het verleden. Het eindexamen draait om de kenmerkende aspecten, je moet ze uit je hoofd leren want ze worden niet gegeven op het examen.

Bel: 088-1155630 of stuur ons een
WhatsApp

Bijles geschiedenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vervolgstudies

Het vak geschiedenis is niet van groot belang voor je vervolgstudie (tenzij je geschiedenis of archeologie gaat studeren natuurlijk!). Maar waarom moet je er dan zoveel voor leren? Geschiedenis is belangrijk voor je algemene ontwikkeling en algemene kennis. Buiten dat leer je ook om verbanden te leggen tussen bepaalde gebeurtenissen.

Bijles in Geschiedenis

De reden waarom je moeite kunt ondervinden bij het vak geschiedenis kan verschillende redenen hebben. Veel scholieren kampen met concentratieproblemen wanneer ze heel veel informatie moeten opslaan. Anderen hebben moeite met het leggen van verbanden of het onthouden van de kenmerkende aspecten. Onze bijlesdocenten gaan eerst samen met jou kijken waar jij moeite mee hebt, om hier samen met jou aan te werken. Doordat onze bijlesdocenten veel ervaring hebben en getraind zijn in het aanleren van nieuwe leermethodes en trucjes zul je de grote hoeveelheid stof makkelijker onthouden en hogere cijfer scoren op je toetsen.

Geen opzegtermijn

Vrije keuze van het aantal uren

Geen reiskosten of jaarlijkse kosten

Bijlessen zijn vrijgesteld van BTW

Bijles

Vanaf € 24,- per uur *
 • 24+ uur / maand: € 24 /uur
 • 16-24 uur / maand: € 26 /uur
 • 8-16 uur / maand: € 28 /uur
 • 4-8 uur / maand: € 32 /uur
 • 0-4 uur / maand: € 34 /uur

Strippenkaart GROOT

€ 28,- per uur *
 • 24 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 144,- korting
 • € 672,- pakketprijs
 • 28% korting

Strippenkaart KLEIN

€ 30,- per uur *
 • 12 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 48,- korting
 • € 360,- pakketprijs
 • 12% korting

* Eenmalig € 35,- administratiekosten

bijles-geschiedenis

Kies voor bijles geschiedenis bij Vlakbijles!

Door de jaren heen hebben wij een uitgebreid netwerk van bijlesdocenten ontwikkeld. Deze bijlesdocenten hebben veel ervaring in het vak geschiedenis en vooral het bijles geven in dit vak. Ons doel is om jouw kind beter te maken in geschiedenis. Ervaring leert dat wanneer jouw kind hogere cijfers behaalt voor zijn of haar mindere vakken dat dit een boost geeft in zelfvertrouwen en motivatie.

Naast bijles helpen de docenten ook met plannen en het aanleren van handige leermethodes.

 • Eén-op-één begeleiding met een vaste docent
 • Motiveren en disciplineren
 • Duidelijke uitleg en op tempo van jouw zoon of dochter
 • Hogere cijfers!

Ben je benieuwd naar onze bijlesdocenten?

Review van: Mevrouw Verhagen
Ontvangen op: 25.05.2024

De huiswerkbegeleiding op mijn middelbare school is waardeloos en hielp me totaal niet. Via deze website heb ik gelukkig docenten gevonden waar ik wel echt wat aan heb. Ik heb er nu veel meer vertrouwen in dat ik mijn diploma ga halen volgend jaar.

N.a.v een aanvraag uit Sittard

Review van: De heer Scherms
Ontvangen op: 23.05.2024

Mijn zoon is best een lastige puber. Respect dus voor de manier waarop de bijlesdocent met hem om gaat. Ze hebben het altijd heel gezellig samen en de cijfers van mijn zoon gaan met sprongen vooruit. Hij is het geld meer dan waard.

N.a.v een aanvraag uit Best

Review van: Mevrouw Van Bragt
Ontvangen op: 22.05.2024

Onze zoon kan zich in zijn eentje maar vaak moeilijk concentreren op zijn huiswerk. Met wat begeleiding van een docent van Vlakbijles gaat het nu al veel beter. Hij pikt de stof veel beter op en krijgt ook handige tips die hem helpen zich beter te...

N.a.v een aanvraag uit Alkmaar

Wij krijgen dagelijks meerdere aanmeldingen van mensen die bijlesdocent willen worden. Wij selecteren de beste mensen en die geven we daarna pittige trainingen. Al onze bijlesdocenten moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alleen op die manier bereiken we het beste resultaat met de leerlingen. En ondanks onze hoge eisen weten wij de tarieven ook nog scherp te houden.

Wij verzorgen bijles aan huis én online. Het hangt van jouw voorkeur af hoe we bijles geven. Onze bijlesleraren willen op locatie komen voor bijles, maar online kunnen ze ook goed uit de voeten. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit. Beide methodes werken evengoed blijkt uit onderzoek. Het hangt ook van het type kind af wat het beste werkt.

Ons tarief hangt af van de wensen. Wij hebben meerdere pakketten en er is daardoor altijd wel een voordelig en geschikt pakket voor ieder kind. De prijs wordt ook beïnvloed door hoe de bijles gegeven wordt. Online bijles is voordeliger dan bijles op locatie. De meeste ouders en verzorgers kiezen voor onze strippenkaart. Lees er hier meer over.

Wij hebben een flink gevarieerd aanbod van streng geselecteerde en getrainde bijlescoaches. Daarom kan elke leerling bij ons terecht, ongeacht vak of opleidingsniveau. Van basisschool tot Universiteit. Onze bijlesdocenten staan klaar! Wij merken wel dat bijles voor basisschoolleerlingen en middelbare schoolleerlingen het meest voorkomt.

bijles