Biologie bijles en huiswerkbegeleiding

Overal in Nederland

Gratis wisselen van bijlescoach

Geen wachtlijst

huiswerkbegeleiding

Heb jij moeite met Biologie?

Op de basisschool maak je vaak al kennis met het vak biologie. Verder dan planten, mensen en bomen komt het dan vaak nog niet. Op de middelbare school is biologie meestal een keuzevak en kom je het vak tegen in verschillende profielen. Op het VMBO komt biologie in veel profielen terug, terwijl biologie op het havo en vwo minder wordt gekozen en in minder profielen is inbegrepen. Havo, vwo en gymnasium leerlingen zullen allemaal tenminste 1 jaar te maken krijgen met het vak biologie.

Wat is biologie?

Het woord biologie betekent in het Latijns ‘de leer van het leven’. In het eerste jaar biologie zullen de onderwerpen nog oppervlakkig zijn, maar naarmate je in hogere klassen komt en een schoolpofiel gekozen hebt zul je merken dat de onderwerpen specifieker en vooral lastiger worden. De behandelde onderwerpen zullen gecombineerd worden met de vakken wiskunde en natuurkunde. Je zult ook praktijklessen krijgen waarin je met planten, dieren of zelfs organen van mensen gaat werken. Door je te verdiepen in deze onderwerpen zul je beter gaan begrijpen waarom bepaalde dingen om je heen gebeuren of juist niet gebeuren. Waarom worden mensen ziek? Of waarom houden sommige dieren een winterslaap en anderen niet? Het vak biologie geeft een belangrijke basis voor je algemene kennis en je zult er de rest van je leven nog profijt van hebben.

Bel: 088-1155630 of stuur ons een
WhatsApp

Biologie bijles

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vervolgstudie

Naast dat biologie belangrijk is voor je algemene kennis is het ook in veel gevallen een belangrijk onderdeel van je vervolgstudie. Niet alleen een bioloog heeft belang bij het vak biologie maar ook een arts moet weten wat hij doet wanneer hij een operatie uitvoert. Een boswachter of boer moet verstand hebben van de natuur om zijn beroep uit te oefenen. Zo zijn er nog talloze opleidingsrichtingen of beroepen waarbij de basis van het vak biologie erg belangrijk is. Het is belangrijk om op de middelbare school een goede basis qua kennis te leggen, dit zal je vervolgstudie een stuk makkelijker maken en het scheelt een hoop extra leerwerk!

Geen opzegtermijn

Vrije keuze van het aantal uren

Geen reiskosten of jaarlijkse kosten

Bijlessen zijn vrijgesteld van BTW

Bijles

Vanaf € 24,- per uur *
 • 24+ uur / maand: € 24 /uur
 • 16-24 uur / maand: € 26 /uur
 • 8-16 uur / maand: € 28 /uur
 • 4-8 uur / maand: € 32 /uur
 • 0-4 uur / maand: € 34 /uur

Strippenkaart GROOT

€ 28,- per uur *
 • 24 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 144,- korting
 • € 672,- pakketprijs
 • 28% korting

Strippenkaart KLEIN

€ 30,- per uur *
 • 12 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 48,- korting
 • € 360,- pakketprijs
 • 12% korting

* Eenmalig € 35,- administratiekosten

Bijles-Biologie

Kies voor bijles Biologie bij Vlakbijles!

Door de jaren heen hebben wij een uitgebreid netwerk van bijlesdocenten ontwikkeld. Deze bijlesdocenten hebben veel ervaring in het vak biologie en vooral het bijles geven in dit vak. Ons doel is om jouw kind beter te maken in biologie. Ervaring leert dat wanneer jouw kind hogere cijfers behaalt voor zijn of haar mindere vakken dat dit een boost geeft in zelfvertrouwen en motivatie.

Naast bijles helpen de docenten ook met plannen en het aanleren van handige leermethodes.

 • Eén-op-één begeleiding met een vaste docent
 • Motiveren en disciplineren
 • Duidelijke uitleg en op tempo van jouw zoon of dochter
 • Hogere cijfers!

Ben je benieuwd naar onze bijlesdocenten?

Review van: Mevrouw Charon
Ontvangen op: 29.11.2022

Mijn zoon is best een lastige puber. Respect dus voor de manier waarop de bijlesdocent met hem om gaat. Ze hebben het altijd heel gezellig samen en de cijfers van mijn zoon gaan met sprongen vooruit. Hij is het geld meer dan waard.

N.a.v een aanvraag uit Bergen op Zoom

Review van: De heer Lankle
Ontvangen op: 27.11.2022

De huiswerkbegeleiding op mijn middelbare school is waardeloos en hielp me totaal niet. Via deze website heb ik gelukkig docenten gevonden waar ik wel echt wat aan heb. Ik heb er nu veel meer vertrouwen in dat ik mijn diploma ga halen volgend jaar.

N.a.v een aanvraag uit Venlo

Review van: Mevrouw Claassen
Ontvangen op: 26.11.2022

Heel fijn dat jullie service zo vrijblijvend is. Tijdens de eerste les bleek al gauw dat mijn zoon en de bijlesdocent niet echt een klik hadden. Dankzij de tevredenheidsgarantie konden we kosteloos op zoek naar een andere docent. Hulde daarvoor.

N.a.v een aanvraag uit Zandvoort

Wij krijgen dagelijks meerdere aanmeldingen van mensen die bijlesdocent willen worden. Wij selecteren de beste mensen en die geven we daarna pittige trainingen. Al onze bijlesdocenten moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alleen op die manier bereiken we het beste resultaat met de leerlingen. En ondanks onze hoge eisen weten wij de tarieven ook nog scherp te houden.

Wij verzorgen bijles aan huis én online. Het hangt van jouw voorkeur af hoe we bijles geven. Onze bijlesleraren willen op locatie komen voor bijles, maar online kunnen ze ook goed uit de voeten. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit. Beide methodes werken evengoed blijkt uit onderzoek. Het hangt ook van het type kind af wat het beste werkt.

Ons tarief hangt af van de wensen. Wij hebben meerdere pakketten en er is daardoor altijd wel een voordelig en geschikt pakket voor ieder kind. De prijs wordt ook beïnvloed door hoe de bijles gegeven wordt. Online bijles is voordeliger dan bijles op locatie. De meeste ouders en verzorgers kiezen voor onze strippenkaart. Lees er hier meer over.

Wij hebben een flink gevarieerd aanbod van streng geselecteerde en getrainde bijlescoaches. Daarom kan elke leerling bij ons terecht, ongeacht vak of opleidingsniveau. Van basisschool tot Universiteit. Onze bijlesdocenten staan klaar! Wij merken wel dat bijles voor basisschoolleerlingen en middelbare schoolleerlingen het meest voorkomt.

bijles